Latină, arte şi religie

Gheorghita Cucu
Gheorghita Cucu

 

Bogdan Ionescu
Bogdan Ionescu
Nicoleta Barbu
Nicoleta Barbu

Prezentare

Catedra de Arte are permanent în vedere ca obiective perfecţionarea metodelor şi mijloacelor de predare – învăţare în cadrul orelor de limba latină, desen, religie, educaţie muzicală, educaţie plastică, prin creşterea eficienţei activităţilor didactice.

La limba latină, doamna profesoară Cucu Gheorghiţa a organizat la nivel judeţean concursuri şcolare: "Lumea romanică”, "Dialog latin”, "Certamen Ovidianum Ponticum”, olimpiadele şcolare, „Certamen Mythologicum”, dar şi o întâlnire de suflet "Din istoricul Colegiului Ion C.Brătianu”, cu absolvenţi de elită ai colegiului.

La religie, domnul profesor Pascu Vicenţiu a organizat Simpozionul Interjudeţean "Şcoala, Familia, Biserica – Spaţii de cunoaştere a valorilor spirituale ale românilor”, Conferinţa Internaţională „EDU – WORLD 2008”, "Educaţia faţă în faţă cu problemele lumii contemporane”, ”Valori cultural - religioase la Ansamblul Brătienilor".

Domnul profesor Ionescu Bogdan Marius a organizat Concursul religios „Lumină lină” şi „Strategii de identificare şi prevenire a tulburărilor de comportament la adolescenţi”.

Doamna profesoară Cosmescu Maria a participat cu elevii corului Colegiului la „Festivalul de colinde” la Reuniunea Corurilor din judeţul Argeş, a înscris corul în Corala din România. A participat cu corul Colegiului in Republica Moldova şi Grecia, la concursul „Euro – Hora” unde a obţinut numeroase premii şi medalii.

Doamna profesoara Barbu Nicoleta a participat la „Târgul Regional al al Firmelor de Exerciţiu” din Piteşti, a organizat expoziţii de fotografie şi desen : „Structuri şi materialitate”, dar şi la Concursul de afişe pe tema mediului înconjurător.